3. feb, 2019

Magi av medmänsklighet

Hej

Vilket fantastiskt år 2018. Det blev året med många möten, många nya lärdomar och insatser. Med engagemang i EuroPride och andra lokala evenemang och sedan slutade 2018 men en den ständigt växande insatsen för vår mest utsatta medmänniskor i ”Julklappsgåvan”.

Jag har snart tappat räkningen, men i många år har Courage 4 Life delat ut skänkta julklappar till barn som annars inte skulle få några. Eller rättare sagt så delar vi ut julklappar till föräldrar som inte har råd och möjlighet att köpa julklappar till sina barn.

I år delade vi ut över 1000 julklappar!!

Det är en ofattbar känsla att få möjligheten att göra detta. Det är detta uppdrag som numera sätter stor guldkant på julen- glädjen att få vare en del av en stor medmänskligt julgåva.

Vi samarbetar varje jul med Göteborgs räddningsmission och Gothia Tower i Göteborg och det är dessa som är insamlare och organisatörer.

Runt om i Göteborg med omnejd kommer stora och små, unga och gamla och lägger nyinköpta, oinslagna julklappar i en stor låda i Gothia Towers reception.

Knappt 2 veckor innan jul kommer Göteborgs räddningsmission och hämtar alla dessa med-hjärtat-skänkta julklappar. De sorterar upp alla tusentals klappar och delar sedan ut till förvalda organisationer runt om i Göteborgstrakten. Organisationer som i sin tur tagit emot ansökningar från förtvivlade föräldrar. Med stolthet kan jag berätta att Courage 4 Life är den organisation som hjälper till att dela ut allra flest av dessa julklappar.

Courage 4 Life har under November och December tagit emot en uppsjö med ansökningar, flera hundra, men på våra utdelningsdagar strax innan jul, tar vi också emot föräldrar som inte ansökt i förväg. Detta kan vara papperslösa flyktingar eller föräldrar i svår ekonomisk situation som genom andra organisationer eller instanser fått reda på att vi delar ut julklappar till svårt ekonomiskt utsatta föräldrar.

I år alltså över tusen utdelade julklappar.

I år var vi 5 stycken personer från organisationen som febrilt packade och delade ut julklappar vid vår lokal för utlämning och upphämtning.

5 personer som får ta del av oändlig tacksamhet, tårar av lycka och lättade axel-ok.

5 personer som fått höra berättelser som skär i hjärtat, berättelser som sätter människovärdet på högkant.

5 personer som fått ta emot kramar, klappar, slängpussar och leende ögon.

5 personer som åkt runt och delat ut julklappar till dem som inte hade någon möjlighet att själva komma och hämta dem.

Vi har suttit och läst ansökningar och gråtit, blivit förtvivlade över orättvisor och människors brist på empati och omvårdnad och brist på genomförande av lagstadgade rättigheter.

Men vi har också varit överlyckliga för att få ta del av allt detta, för att få vara en del av allt detta och för att få den äran att se utöver det vi annars inte skulle fått se, höra och uppleva.

Tack alla fantastiska människor som vi mött under insamlandet av julklappar, under hämtningen av alla dessa drygt tusen klappar, under julklappsutdelningen och efteråt.

Vi vill med största ödmjukhet dela alla varma Tack, alla kramar och tårar av lycka med Er, Ni som skänkt alla dessa julklappar – utan Era från-hjärtat-skänka gåvor hade inget av detta varit möjligt!

Ett enormt och speciellt TACK till de som bidrog innan jul till att en mamma, hennes dotter och en liten nyfödd bebis (bebisen föddes 1 vecka innan jul) fick julpynt till sin nya, tomma lägenhet och Tack för de fantastiska julklappar ni skickade med till flickan. Här följer en hälsning från mamman: 

"Tack så jätte- jätte mycket! Det känns som en sån lättnad, nu vet jag att jag kan julpynta hemma med min dotter Vi får julmys. Jag har varit så orolig för hur hon skulle känna när alla andra har pyntat men inte vi, när alla andra fått julklappar men inte hon. Det har varit en enorm klump i magen men nu har det försvunnit. Jag är så lycklig. Känner mig som en ballong som exploderar av glädje, jag vill lixom bara ”krama ihjäl” alla som hjälp oss. Tack alla underbara människor, tack från djupet av mitt hjärta".

Ett speciellt Tack även till Er, Ni som hjälpte vår ensamstående mamma men ett barn vilka lever gömda, den svårt utsatta pappan med en 18 månaders bebis, den unga nyblivna mamman som i höstas blev svårt misshandlad av barnets pappa, utsläng, utfryst av familjen och som nu bor hos sin väninna och mamman med tre barn vilka nyss kommit till Sverige pga, tortyr och misshandel. TACK för att Ni skänkte presentkort till julmat, kläder och julklappar.

Här kommer en hälsning från en av dessa oerhört tacksamma medmänniskor:

”Att få denna hjälp är som ett under. Jag har inte vetat hur jag skall gå till väga, hur jag skulle lösa detta och så kommer det en gåva från en okänd människa och som löser allt. Tack du okända människa, om du bara visste vilken fantastisk insats du gjort. Tack/ B

Tusen Tack för sponsringen av utdelningslokalen i år och för att Du Åsa, kom i slutet, skickade hem fem stycken väldigt trötta utdelare och städade lokalen åt oss. Tack, tack, tack!

Tusen tack Alla otroliga givare av julklappar och Tusen tack till Henrik Brycke med familj, Irene och Erik Kolsrud, Conny Jacobsen, Lena Johnsen, Bengt Ek med familj, Gelhar och Rick och Åsa Hellgren.

Tack till Courage 4 Lifes fantastiska eldsjälar till mentorer och Tack till Göteborgs räddningsmission och Gothia towers för ännu ett år med gott samarbete för att bidraga till en mera glädjefylld jul för de av våra medmänniskor som har det extra svårt!

 

All kärlek/ Linda Ljungdahl

(föreläsare & grundare av Courage 4Life)