"Av erfarenheter blir vi rika"

...Jo, så är det. Det vi är med om blir erfarenheter. Du har en mängd erfarenheter, jag har en mängd erfarenheter. Det är det som är livet - erfarenheterna och vägen.

Sedan finns det det som vi alla upplever; bra och dåliga erfarenheter. Erfarenheter som vi helst vill glömma och erfarenheter vi för alltid vill minnas. Erfarenheter som ger kalla kårar och erfarenheter som värmer oss när vi minns dem, men hur som helst så är de livets erfarenheter, en nödvändighet för att leva.

Vi formas efter våra erfarenheter precis som av vår uppväxt, de vi har runt oss, vårt hälsotillstånd och den kärleken vi mött, lämnat, fått och gett.

Min uppväxt har varit mera än bra. Min mamma, mormor och min morfar har varit mina lärare i första delen av min barndom.

En till största delen frånvarande och våldsam biologisk pappa ersattes vid 8 års ålder av en något fyrkantig men utmärkt bonusfar.

En stor kärleksfull familj gav redan från start erfarenheter av inte bara vikten av att bry sig om och älska varandra utan också erfarenheter av begravningsverksamheten, miljön med förståndshandikappade,härliga vårdtagare och arbetet med antikaffär, dvs. en stor portion i livets service- och vårdyrken.

Ett antal flyttar stannade till slut vid ett rött, handbyggt hus på Orust. Förutom den fyrkantiga men utmärkta bonuspappan följde en utmärkt bonusfarmor och farfar, riktigt bra skolklass och täta besök hos högt älskade mormor, morfar och resten av familjen 12 mil bort.

Livet gav så klart saknad av den där biologiska pappan och med en önskan (men framför allt en dröm) om att jag skulle duga för honom vilket jag i mitt barn- och ungdomsperspektiv trodde skulle göra honom till en mera kärleksfull och omhändertagande far. I stället blev jag varse om att man omöjligt kan förändra en annan människa, oavsett hur mycket man försöker förändra sig själv.....men jag var hur som helst väldigt rik, rik på kärlek och rik på att få vara en del av en kärleksfull familj.

Jag var också rik på envishet och bestämdhet och att duga blev en vardagsjakt.

Vid 16 års ålder flyttade jag ihop med min 7 år äldre pojkvän.

Sedan blev livet sig aldrig mera likt... till del 2