Courage 4 Life söker nya mentorer nu...

Om du är nyfiken på mentorskap i Courage 4 Life så är nästa infoträff i Vara den 7/11. För mera information klicka här!

Nästan alllt våld i nära relation sker bakom stängda dörrar och ett berg av fasader och psykologiskt spel - ingen ser, ingen hör....just därför är det så komplicerat att ta sig ur våldet.

Courage 4 life

 

En lycklig familj...

Våldet började när jag var 17år gammal. Jag var sambo och väntade min son....startskottet för att ätas.

Det var slag, sparkar, egenmäktighet och massor av kränkningar. Det var vad man kallar fysiskt, psykiskt, ekonomiskt, socialt och sexuellt våld.

Det var min sambo som var förövare, våld i nära relation. Det började som knappt märkbara droppar för att sedan bli en stor och farlig ocean.

Läs berättelsen här:

Må din vilja ske...

Jag beslutade mig för att om jag och mina barn överlevde våldet så skulle jag göra skillnad. Ingen annan skulle behöva leva som vi gjort och därmed började planerna för att starta en organisation som skulle göra skillnad.

Efter flera år av planering, efterforskning och mod så startades Courage 4 life 2011.

Här kan du läsa lite kort om Courage 4 life och hur organisationen fungerar...

 Ur informationsbroschyr från Courage 4 Life:

Courage 4life startades 2011 av Linda Ljungdahl som levt med våld i nära relation under 15 år.

Under dessa 15 år hade hon om och om igen fått uppleva bristerna som fanns i samhället då en våldsutsatt kvinna behövde hjälp att lämna en förövare.

Hon upptäckte också hur tabubelagt och fullt av skam ämnet ”våld i nära relation” var och även hur obefintlig information som fanns om våldet; det blev tydligt att en våldsutsatt kvinna oftast står helt utan hjälp och stöd och att det som krävs av henne är stort mod för att lämna, för att överleva.

Efter flera års planering och efterforskning bildades Courage 4 life – med grunden att ingen våldsutsatt kvinna eller man ska behöva vara ensam då hon/ han vill eller måste lämna förövaren

tillsammans är vi starkare - Mot våld i nära relation!”

 

Idag arbetar flera kvinnor och män (mentorer) i organisationen av samma anledning då merparten av dem själva levt med våld i nära relation tidigare, därmed vet de tydligt vilka behov du som våldsutsatt kvinna eller man oftast har, vilken insats du kan behöva och de vet också hur värdefullt det är att ha en stöttande och hjälpande mentor i denna tuffa livssituation.

I Courage 4 life arbetar man, som en vän, nära den våldsutsatta kvinnan eller mannen för att kunna stötta, hjälpa, förebygga och leda denna då det behövs.

Courage 4 Life finns vid behov med under ex. polisanmälan, förhör, läkarbesök, myndighetsbesök, rättegång etc..

Courage 4 Life släpper inte taget förrän den våldsutssatta kommit ut ur våldet helt och hållet och står stark på dina egna ben igen.

 

 

 

Courage 4 Life arbetar också för en attitydförändring i samhället samt för att påverka politiker i frågan kring våld i nära relation.

*

"Hand till hand" är Courage4life´s egna grundutbildning för den som lever eller har levt i våld, ansökan till denna gör via mail.

*

 

Courage4life är en ideell organisation och därmed helt beroende av bidrag, detta finansieras bl.a genom försäljning av unika armband. Vill du stötta Courage 4 life genom att köpa armband och därmed ta ställning mot våld i nära relation, se webbshopen eller besök Courage 4 life´s hemsida.

 

TACK för att du tar ställning  - TACK för att du hjälper Courage4life att hjälpa!

 

 ❤

Så här kontaktar du Courage 4 Life:

 

Hemsidanwww.courage4life.com  (Tryck på adressen så tar vi dig dit direkt)

 *

E-mail: info@courage4life.com

 *

Mobilnummer för sms och samtal

samt journummer: 0760-94 60 41

 *

Vi finns på Facebook

https://m.facebook.com/courage4life.se/

https://m.facebook.com/supportcourage4life.se/

 *

Alla gåvor mottages Tacksamt!

Bankgiro: 514-2443

Swish: 123 04 39 380

 

Våld bakom var 5:e dörr...

  • Var 5:ekvinna & var 8:de man lever eller har levt i våld i nära relation.
  • Var 5:e barn lever eller har levt i en milja där det förekommer eller har förekommit våld.
  • Uppskattningsvis misshandlas ca 800 kvinnor och 500 män per dag detta innebär att våld i nära relation är ett av Sveriges största samhällsproblem.

Stanna upp ett par minuter och titta...